Klaskaart

Nieuw! Klaskaart bibliotheek Mortsel

• Een klaskaart staat op naam van de school en klas en is gedurende één schooljaar geldig. We koppelen de contactgegevens van de leerkracht aan de kaart.
  • Een klaskaart kan je aanvragen voor kleuters en lagere schoolkinderen t.e.m. het 4de leerjaar. Vanaf het 5de leerjaar kiest de bib voor individuele lenerskaarten.
  • Je vraagt elk schooljaar de klaskaart aan per e-mail (bibliotheek@mortsel.be) met vermeldig van school, klas + naam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer van de verantwoordeljke leerkracht. Zet er ook bij hoeveel leerlingen er in de klas zitten en wanneer je je eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek hebt gepland (stuur ons de nodige info tijdig door, dan ligt de klaskaart zeker klaar). Werkte je tot nu toe met individuele kaarten en wil je graag overstappen op de klaskaart? Dat kan. De leerlingen kunnen hun individuele lidkaarten voor privégebruik behouden. Communiceer hierover met de leerlingen en hun ouders.
  • Je leent met de hele klas op één kaart. Samen met de leerlingen van je klas kan je tot maximaal 75 materialen per keer uitlenen. Als leerkracht heb je één overzicht van alle ontleende materialen.
  • Je krijgt automatisch bericht (per e-mail) wanner de uitleenperiode bijna verstrijkt en de uitgeleende materialen moeten worden binnengebracht.
  • Je kan via Mijn Bibliotheek een account aanmaken. verlengen en reserveren kan je vervolgens online doen.
  • De uitleentermijn is drie weken. Je kan materialen tot twee keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn.
  • Als leerkracht ben je verantwoordelijk voor de uitgeleende materialen. Je bepaalt zelf of de materialen in de klas blijven of met de leerlingen mee naar huis mogen. We vragen je wel om dit zelf goed op te volgen.

voordat ze op de site verschijnen.

Kamishibai

De Kamishibai is een verteltheaterkastje waarin je grote prenten schuift. Op de achterzijde van de prenten staat het verhaal dat wordt voorgelezen. Lees verder