bibliotheek Mortsel

Leestips van de bib

Een ontspannend moment...

'De bekeerlinge' : Stefan Hermans
Dit schitterend boek heeft me diep ontroerd. En wat een schrijfstijl!
Deze historische roman is terzelfdertijd heel actueel. De auteur slaagt er goed in het heden en verleden in elkaar te verweven.
Bibmedewerker Annemie

'Zink' : David van Reybrouck
Verscheen in 2016 als boekenweekgeschenk.
In dit essay vertelt van Reybrouck de bizarre geschiedenis van het ministaatje Neutraal Moresnet of, hoe een zinkmijn het leven van mensen ingrijpend kan beînvloeden. De mijn ligt nu in een dorp in Duitstalig België op een boogscheut van de Hoge Venen. Onlangs ontving de auteur voor dit parachtige werkje de Prix du livre européen.
Bibmedewerker Carla

'De schaduw van de wind' : Carlos Ruiz Zafon
'Het spel van de engel' : Carlos Ruiz Zafon
'De gevangene van de hemel' : Carlos Ruiz Zafon

3 betoverende boeken, die verband houden met elkaar, maar toch elk apart kunnen worden gelezen.
Donkere geheimen, een deel geschiedenis, een beetje romantiek, in een prachtige schrijfstijl, graag gelezen door mannen en vrouwen.
Het 4de boek is recent uitgebracht en op komst in de bibliotheek.
Bibmedewerker Karin

'New York Kerstmis Bakboek'
Laat je meevoeren naar de gezellige kerstsfeer in New York. Droom weg bij foto's van Central Park in de sneeuw of laat je inspireren door smakelijke bakrecepten. Een boek met een gouden randje.
Bibmedewerker Lisa

 

 

 

 


 


 

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Lerarenkaart

Ben je leerkracht of leerkracht in opleiding? Dan kan je op vertoon van je lerarenkaart van Klasse of je studentenkaart en je identiteitskaart een lerarenkaart van de bib aanvragen. Daarmee kan je tot 20 materialen ontlenen voor schoolgebruik. Deze kaart is een kalenderjaar geldig. Lees verder

Klaskaart

Werk je in een Mortselse school en wil je graag met de hele klas materialen lenen? Vraag dan een klaskaart aan. Deze is één schooljaar geldig. Dit kan voor klassen t.e.m het 4de leerjaar. Vraag je klaskaart aan per mail aan bibliotheek@mortsel.be met vermelding van school, klas, mailadres leerkracht en telefoonnummer. Lees verder
Meer nieuws