Gopress Krantenarchief

In het Gopress krantenarchief vind je krantenartikelen van minstens twee dagen oud. Zoeken doe je via de catalogus waarbij je het zoekvak Krantenarchief selecteert. In de bib kan je de artikels integraal lezen, printen en downloaden. Wil je graag ook thuis het archief doorzoeken en artikels lezen? Meld je dan aan via je Mijn Bibliotheek account.

Historisch archief van Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen

Leden van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen.  In dit digitaal archief vind je een schat aan informatie over het verleden.  Inloggen doe je met je abonnement op de krant of met  je Mijn Bibliotheek account.

Archief 5 april 1943

Wil je meer weten over het bombardement op Mortsel in 1943? Dan kan je niet alleen in de bibliotheek terecht, maar ook op 5april1943.be. Hier wordt de geschiedenis van 5 april 1943 in woord en beeld verteld. Je vindt er ook de slachtofferlijst met 936 namen terug en beeldmateriaal van de herdenkingsplechtigheden die elk jaar in Mortsel plaatsvinden.

Digitale archieven

Digitale archieven