Digitale diensten van de bib & tips

Via het Gopress krantenarchief krijg je snel en gratis toegang tot kranten en tijdschriften. Daarnaast vind je online tal van initiatieven om op andere manieren te lezen, leren en ontspannen...

Je krijgt hieronder speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.Zorg goed voor jezelf en elkaar en ontdek het aanbod hieronder...

Graag tot binnenkort in de bib!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Lid van de bib of niet, tijdens de coronacrisis kan je dankzij de bib gratis en zonder aanmelden het Gopress krantenarchief raadplegen via de catalogus (zoekvak Krantenarchief). Je vindt er artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen. Ook handig voor leerkrachten en leerlingen die van thuis uit werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Het archief is vrij toegankelijk t.e.m.19 april. Nadien kan je het Gopress krantenarchief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Doorzoek het krantenarchief

Verspreid het leesvirus

#Verspreidhetleesvirus

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en promotieacties. Dankzij de filters vind je de info of het materiaal dat bij jouw wensen past. 

#Verspreidhetleesvirus

Nog meer leesplezier thuis

Van Eyck

Ook Cultuurkuur, het platform waar cultuur en school elkaar vinden, zet heel wat tips op een rij, voor leerkrachten en ouders. Van kleuter tot tiener... iedereen vindt er inspiratie om boeken te ontdekken, lezen of beluisteren!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuur-, lees- en leeraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken. Neem snel een kijkje op de verschillende tabbladen.