Digitale diensten van de bib & tips

Ook in tijden van Corona-maatregelen kan je terecht bij de bibliotheek. Zo krijg je via Gopress snel en gratis toegang tot kranten en tijdschriften of lees je via je Mijn Bibliotheek digitale prentenboeken van Fundels.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen. Neem snel een kijkje op de tabbladen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april. Veel lees- en speelplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Lid van de bib of niet, tijdens de coronacrisis kan je dankzij de bib gratis en zonder aanmelden het Gopress krantenarchief raadplegen via de catalogus (zoekvak Krantenarchief). Je vindt er artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen. Ook handig voor leerkrachten en leerlingen die van thuis uit werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Het archief is vrij toegankelijk t.e.m.19 april. Nadien kan je het Gopress krantenarchief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Doorzoek het krantenarchief

Nog meer leesplezier thuis

Ook Cultuurkuur, het platform waar cultuur en school elkaar vinden, zet heel wat tips op een rij, voor leerkrachten en ouders. Van kleuter tot tiener... iedereen vindt er inspiratie om boeken te ontdekken, lezen of beluisteren!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.