JBM 2020

Elk jaar in maart vieren we de jeugdboeken !

Van 1 tot 31 maart 2020 is het Jeugdboekenmaand met als thema KUNST

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart toveren wij onze bib om in een kunstgalerij.

Je kan dan kunstwerkjes van de leerlingen van de ABK (Academie voor Beeldende Kunst Mortsel) komen bewonderen. Verschillende klassen lieten zich inspireren door bekende kunstenaars. De resultaten zijn een hele maand lang in de bib te zien.  Verder houden we ook een plaatsje vrij in onze tentoonstelling voor jouw eigen creatie ! Ga thuis of in een van de “kunstenhoekjes” in de bib aan de slag en laat je inspireren door je favoriete kunstenaar. Tijdens de hele maand maart mag je je ontwerp, schilderij, beeldhouwwerk, foto, gedicht, installatie…. aan de balie inleveren zodat iedereen ervan kan komen genieten. Elke deelnemer krijgt bovendien een leuke verrassing....

Wat kan je bij ons beleven in klasverband ?

Een digitaal spel op tablets voor het 5de en 6de leerjaar

We nodigen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar uit voor Bibster, een interactief spel op tablets. Het is dé manier om het thema van de Jeugdboekenmaand te ontdekken en leesinspiratie op te doen!  

Inschrijven kan voor volgende dagen: dinsdag 3 maart, donderdag 5 maart, vrijdag 6 maart, dinsdag 10 maart, donderdag 12 maart, vrijdag 13 maart, dinsdag 17 maart, donderdag 19 maart, vrijdag 20 maart, dinsdag 24 maart, donderdag 26 maart en vrijdag 27 maart. Je kan starten om 9.00 uur of om 10.30 uur.

Er kunnen 24 klassen deelnemen. Graag inschrijven vóór 3 februari met vermelding van dag en uur van voorkeur. Wij bevestigen dan zo snel mogelijk per mail.

 

Een zinderende theatervoorstelling voor het 2de leerjaar (VOLZET)

Tiest is een interactieve en uitdagende voorstelling, met een vrolijke lach en een gezonde traan. Over de schoonheid van de troost, de energie, de passie voor kunst en creativiteit.  Je kan deze voorstelling van www.studiogekko.be bijwonen op onze gezellige leeszolder op woensdag 18 maart om 9.30 uur. De voorstelling duurt een uurtje.

Wil je er graag bij zijn met je klas? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje. Hierin lezen we graag de naam van de school, de klas en het aantal leerlingen.

De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang! Wij bevestigen je inschrijving per mail.

 

Inschrijven en informatie op bibliotheek@mortsel.be

 

meer info en weetjes op de website van de Jeugdboekenmaand