Lidmaatschap

• Bij inschrijving word je niet alleen lid van de bib van Mortsel, maar ook van de bibliotheken van de andere bibliotheken van Bibkwintet nl. Boechout, Edegem, Hove, Kontich en Lint.
  • Het lidmaatschap kost 5 euro per jaar. Kinderen en jongeren onder 18 jaar krijgen een gratis lidmaatschap. Wie recht heeft op sociaal tarief, betaalt 1 euro per jaar. Breng in dat geval een attest van Verhoogde tegemoetkoming van je mutualiteit of een attest van het OCMW of een attest Beschikking van toelaatbaarheid (schuldbemiddeling) mee. Zonder 1 van deze 3 attesten zijn we genoodzaakt het gewone tarief van 5 euro aan te rekenen.
  • Bij je eerste bezoek aan de bib betaal je het lidgeld aan de balie met bancontact of Payconic. Je lidmaatschap is vanaf dan één jaar geldig. Je krijgt een extra Bibkwintet kaartje waarmee je in de vijf andere bibliotheken gratis lid wordt tot de datum vermeld op het kaartje.
  • Heb je al een betalend lidmaatschap in één van de vijf andere bibliotheken? Vraag dan in die bibliotheek naar je Bibkwintet kaartje en breng het mee naar onze bib. Tot de datum die vermeld staat op je Bibkwintet kaartje, betaal je in Mortsel geen lidgeld.

Lenen, verlengen en reserveren

• Je kan in totaal 20 materialen in de zes bibliotheken tegelijk lenen.
  • De uitleentermijn is vier weken en je kan tot twee keer verlengen (tenzij een materiaal gereserveerd is).
  • Verlengen kan in de bib waar je materialen leende, online of telefonisch tijdens de openingsuren.
  • Toch te laat? Je betaalt € 0,15 per materiaal per dag.
  • Gereserveerde en geleende materialen haal je af en breng je binnen in de bib waar je ze leende.
  • Maak een account aan bij ‘Mijn bibliotheek’ op de website van je bib en je kan de materialen die jij en je gezin in één of meerdere bibliotheken leende, nakijken en verlengen. Hoe je dit doet, lees je hier.
  • Een reservatie kost € 0,50. Reserveren kan in je eigen bib maar ook in de andere bibliotheken van Bibkwintet. Alle info hierover vind je op Reserveren via Bibkwintet.

Surf voor meer info over het gezamenlijk lidmaatschap en gebruikersreglement naar bibkwintet.bibliotheek.be of spring eens binnen in de bib. We maken je graag wegwijs.