Week van de Opvoeding

Thema 2020: Opvoeden is geen (wed)strijd

Opvoeden is geen (wed)strijd

Opvoeden is geen (wed)strijd, dat is het thema van de Week van de Opvoeding (16 tot 23 mei). Via EXPOO, het Expertisecentrum van de Vlaamse overheid, kan je in de maand mei online deelnemen aan lezingen rond positief opvoeden, verveling en andere relevante thema's...

De eerste, de beste. De grootste, de knapste. De slimste, de braafste. Van borstvoeding tot rapporten, van de eerste stapjes tot de ideale partner, van verantwoorde en mooie lunches tot elke match aan de zijlijn staan: we trappen soms in de valkuil van de competitie. Successen worden gedeeld op sociale media, maar als het moeilijk gaat, blijft het stil. 

In deze uitzonderlijke tijden worden ouders en kinderen uitgedaagd om samen thuis te blijven, leren, werken en ontspannen... Dat is niet altijd eenvoudig.

Een aantal organisaties bundelden het online aanbod van webinars waaraan je gratis kan deelnemen. Een webinar is een online lezing of vorming waarin je kan bijleren en ervaringen delen. 

Meer info over hoe het werkt en het aanbod vind je op de website van EXPOO, het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid, gepositioneerd in Opgroeien.