Veelgestelde vragen over de bib en corona

De bibliotheek opent opnieuw de deuren vanaf maandag 25 mei. We doen dit volgens strikte richtlijnen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen.

Kom alleen naar de bib. Een volwassene en een kind kunnen ook samen komen. Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Ontsmet je handen bij het binnen- en buitengaan van de bibliotheek. Draag bij voorkeur een mondmasker.

Cash geld is niet toegelaten. Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Hou steeds anderhalve meter afstand. Blijf niet langer dan nodig. Wandel in de toegestane richting als die aangeduid staat. Respecteer de wachtrijen.

Raak alleen de materialen aan die je gaat uitlenen. Maak vooraf thuis een lijstje via de catalogus.

Hoe lever ik materialen in?

Binnen de openingsuren plaats je de materialen die je inlevert, in onze inleverkast. Wij houden ze drie dagen in quarantaine alvorens ze terug in de bib te plaatsen. Buiten de openingsuren kan je je materialen binnenbrengen via de inleverbus.

Hoe leen ik materialen uit?

Materialen komen kiezen en lenen is opnieuw mogelijk. Zoek vooraf thuis in de catalogus op welke materialen je wil lenen. We werken met winkelmandjes om het aantal bezoekers in de bib te beperken.

Je kan ook nog steeds lenen via ons tijdelijk afhaalpunt. Op die manier kan je snel de gewenste materialen mee naar huis nemen. Meer info vind je hier

Reservatie

Kan ik mijn reservatie ophalen?

Gereserveerde boeken houden we opzij tot 10 dagen na de heropening van de bib. Zo heb je voldoende tijd om het boek op te halen aan de balie. Je kan het ook aanvragen via het afhaalpunt. Vermeld er dan bij dat het om een reservatie gaat.

Kranten en tijdschriften

Kan ik de krant komen lezen in de bib?

Neen, voorlopig is het niet mogelijk om ter plaatse in de bib kranten, tijdschriften of boeken te lezen. Omwille van de hygiëne-maatregelen kan je voorlopig ook nog geen tijdschriften lenen. Bedankt voor het begrip.

Computergebruik

Kan ik komen werken aan de computer?

Neen, voorlopig is het niet mogelijk om de computers in de bib te gebruiken. Dit geldt zowel voor de catalogus-pc's als voor de internet-pc's. Ook kopiëren en printen is op dit moment nog niet toegelaten. Bedankt voor het begrip.

Studeren

Kan ik komen studeren in de bib?

Neen, voorlopig is het niet mogelijk om in de bib te komen studeren. Je kan wel terecht in de stille ruimte van De Populier. Je leest er alles over op www.mortsel.be/stilte.

Ik wou naar een activiteit in de bib te komen.

Alle geplande activiteiten zoals het Vertelhotel, KJV, Klaptafels, Herstelacademie, Leeskring,... werden voorlopig geannuleerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van het lokaal bestuur?

Je vindt alle informatie op www.mortsel.be/coronavirus.